Niels van Asseldonk

Where sound meets music!

About

Niels van Asseldonk werd op 28 december 1988 geboren te Gemert.

Hij begon op zijn 6de met blokfluitlessen en ging daarna al snel over op piano. Op de muziekschool in Gemert, later Kunstlokaal, kreeg hij les van o.a. Berry van Oort en Wilbert Kivits. Na 8 jaar klassieke pianolessen en 2 jaar lichte muziek en improvisatielessen begon Niels met combowerk op toetsen bij een kerkkoor. Ook met zus Inge werd er onder de naam 2Day aan diverse culturele evenementen deelgenomen met een easy-listening repertoire. Al snel volgde de eerste pop/rock coverband Revelation waar Niels ook toetsen ging spelen. Vanuit de middelbare school ontstond de punk-rock coverband Sticky Wicked waar Niels begon met drummen, een tweede muzikale passie was geboren. Het eerste orkestproject was de jeugdproms Hit-it door Harmonie Excelsior uit Gemert. Van lokale optredens in Theater De Eendracht, op het Commanderij College en in Poppodium De Bunker, via regionale optredens op o.a. Stratumseind Eindhoven naar nationale podia als het Paard van Troje en de feesten rondom de Nijmeegse Vierdaagse. Ook met Top-40 coverband PreZz werd menig locatie in Nederland op z’n kop gezet. Voor een periode is Niels een vast onderdeel geweest van show-orkest Dynamic Orchestra met als hoogtepunt de slotavond van de Helmondse Kasteeltuinconcerten met 15.000 man publiek. Sinds kort is coverband Repop aan het het lijstje toegevoegd en ook hiermee heeft Niels al op veel mooie podia mogen staan.

Al van kleins af aan heeft Niels naast zijn muzikale activiteiten er eens passie bij. Geinspireerd door zijn vader verzorgt hij al jaren de geluidstechniek bij diverse evenementen. Wat begon met helpen met de lokale zittingsavonden rondom carnaval, groeide al snel uit tot een ware ambitie om zelf achter een mengtafel te mogen staan.

Niels heeft met hulp van diverse goede leermeesters zich het vak geluidstechniek eigen mogen maken en is nu een graag geziene gast bij diverse regionale bands en podia. Van rockband tot bigband, van harmonie-orkest tot wereldmuziek-act of theatershow. Hij gaat geen enkele uitdaging uit de weg en ziet ieder moment weer als een leermoment. Vanuit die filosofie voelt Niels zich op iedere klus op zijn plek. Of het nu in de zaal is of achter de buhne of misschien zelfs erboven of eronder, overal probeert hij een positief visitekaartje achter te laten.

Naast deze werkzaamheden heeft Niels de studie HBO Elektrotechniek aan de Fontys Hogescholen Engineering te Eindhoven afgerond.

%d bloggers liken dit: